Blue Noise demarează o inițiativă cu multiple dimensiuni artistice în cadrul proiectului “Voci la unison”, definită prin cercetare, tradiție și inovație în lumea muzicii a cappella, cu scopul de a oferi publicului o experiență muzicală autentică și captivantă.

În luna noiembrie, Blue Noise va susține un turneu național în locații din 4 orașe:

10 noiembrie | Centrul Multicultural al Universității din Brașov
12 noiembrie | Ambasada, Timișoara
15 noiembrie | Piano Heroes, București
16 noiembrie | Sala Palatului, București
18 noiembrie | Atelier, Cluj (în deschidere Mădălina Pavăl Orchestra)
19 noiembrie | Jazzbook, București

În scopul de a familiariza publicul larg cu manifestările a cappella, grupul vocal Blue Noise va realiza 3 intervenții în spații alternative, sub forma unor acțiuni de tipul flash-mob, în următoarele locații:

5 noiembrie    |  Beans & Dots, București
11 noiembrie  |  Piața Sfatului, Brașov
13 noiembrie  |  Librăria Cărturești, Timișoara

Pornind de la experiențele profesionale, individuale și colective, grupul vocal a organizat o serie de ateliere a cappella pentru elevii Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti din București.

Blue Noise nu abandonează concertele în școli

Blue Noise va susține în continuare ateliere multidisciplinare în licee cu profil artistic din țară, în Brașov – 11 noiembrie, Timișoara – 12 noiembrie și Cluj – 18 noiembrie.

Atelierele dedicate tinerilor includ o varietate de componente, precum tehnici de emisie, terapie vocală, beatbox și mișcare creativă.

În cadrul proiectului Voci la unison, Blue Noise va lansa în mediul online o serie de sesiuni live, precum și tutoriale educative, care vor conține informații teoretice, precum și exerciții practice de tehnică vocală, armonie și ritm.

În paralel, echipa artistică se află în procesul realizării unui nou album a cappella, care are la bază aducerea în prim-plan a unor remarcabile creații muzicale din trecutul cultural românesc, ce vor fi reinterpretate într-un format a cappella, în colaborare cu Andrei Petrache și Albert Tajti, în calitate de aranjori.
Realizarea albumului a pornit de la o etapă de cercetare muzicală axată pe diverse perioade și regiuni, și a cuprins interviuri și sesiuni de mentorat cu Alex Simu și Aylin Cadîr.

Povestea antagonismelor

Blue Noise este povestea antagonismelor care creează împreună o muzicalitate originală. Culoarea albastră te duce cu gândul la liniște, la melancolie, la armonie. Iar zgomotul este elementul perturbant, el aduce disonanța, lipsa calmului. Cele două reunite spun povestea unei formații unice în România: șase voci creează muzică a cappella, menită să bucure, să emoționeze, să impresioneze printr-un univers artistic inedit și prin virtuozitate muzicală.

Marina-Alexandra Arsene (sopran), Elena Moroşanu (mezzo sopran), Ana Dubyk (alto), Mihail Grigore (tenor), Bogdan Tudor (bas) şi Denis Bolborea (percuție vocală/beatbox) formează “laboratorul de voci” unde experimentează, explorează şi se joacă cu o gamă diversă de sonorităţi pe care vocea umană le poate produce.

Repertoriul grupului înglobează mai multe influențe stilistice care onorează atât tradiția, cât și inovația sau curentele muzicale mai nou apărute: jazz, blues, folclor, pop sau drum and bass. Albumul “Portrait” cuprinde calitățile unice ale fiecărui membru, care, puse împreună, alcătuiesc un portret sonor omogen, dar în același timp divers și imprevizibil.  Însă ceea ce face ca acest proiect să fie inedit nu este varietatea stilistică, ci mai degrabă pasiunea pentru oceanul imens de posibilități pe care vocea umană îl poate explora. Efecte, armonii, zgomote, numeroase culori timbrale, toate redate de șase voci care vibrează împreună.

Activitate de 8 ani

Pe parcursul celor 8 ani de activitate, până în prezent, Blue Noise a participat la festivaluri de jazz (București, Deva, Timișoara, Iaşi şi Focşani), a colaborat cu artişti din zone muzicale variate: violoncelistul Răzvan Suma, Alexandra Uşurelu, Viţa de Vie, Damian Drăghici, Skizzo Skills și a susținut reprezentații în diverse spații și contexte culturale, precum Casă Filipescu, Muzeul Ţăranului, Grădina de Filme, Muzeul Naţional al Literaturii, Gala Sportivul Anului la Opera Națională Română.

“Voci la unison” este un proiect Indie Box.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.