A mânca o shaorma a devenit ceva normal în rutina de zi cu zi a românului. Mâncarea turcească de tip fast-food este ușor și rapid de preparat, iar prețul accesibil o fac una din cele mai căutate mâncăruri de fast-food și în Timișoara. Azi vom face un top al celor mai bune shaormerii din Brașov, alese în funcție de numărul de stele primite pe review-urile de la Google și cel de voturi acordat de oamenii care le-au călcat pragul.

Așa că, fără multe introduceri, pe primul loc în Brașov, cu un număr de 793 voturi și un rating de 4,5 din 5 stele posibile, găsim Zorba The Greek – o shaormerie aflată în str. Avram Iancu 54a, în partea de vest a orașului. Aici o chicken gypros costă 28 de lei. În topul shaormeriilor bune din oraș, pe locul doi regăsim Filalei Shaorma, shaormerie aflată la intrarea în Brașov pe strada Cristianului Are o evaluare de 4,5 din 5 stele posibile, dată de 394 de utilizatori iar prețul unei shaorma la farfurie este de 20 lei. Poziția a treia în topul shaormeriilor este ocupată de Restaurant Mediterra cu 4,5 din 5 stele posibile și 361 evaluări. Aceasta se află strada Johann Gott nr.2 și încheie primele trei poziții ale clasamentului nostru, dar vă prezentăm mai jos un Top 15 al celor mai bune shaormerii din Brașov.

Top 15 al celor mai bune shaormerii din Brașov

Cum se prepară shaorma?

În primul rând, să începem cu ingredientele: avem nevoie de o lipie de shaorma și de piept/pulpe de pui (sau carne de vită/porc), boia, sos de usturoi, cartofi prăjiți, varză albă proaspătă, castraveți murați, sos de maioneză și ketchup dulce. Și bineînteles, ingredientele pentru lipie : făină, drojdie, apă, sare, ulei.

Torni apă într-un ibric, o aşezi pe foc şi o laşi până devine călduţă. Într-un bol, amesteci făina şi sarea. Dizolvi drojdia în puţînă apă călduţă cu zahăr, apoi o răstorni peste făînă. Pui apă treptat şi frămânţi până obţîi un aluat omogen şi nelipicios. Laşi 30 de minute la crescut. Presari pe masă puţină făină, rupi 4 bucăţi din aluat şi le întinzi până când devin foarte subţiri. Le coci pe rând într-o tigaie teflonată, fără ulei. Tai carnea şi o baţi cu ciocanul, având grijă să nu o subţiezi mult. Separat, amesteci 2 linguri de ulei, vinul, sarea și piperul, după gust, 1/2 linguriţă boia de ardei, usturoiul pisat, bucăţile de pui şi laşi la frigider 30 de minute. Încingi o tigaie, rumeneşti carnea, apoi o tai feliuţe pe lung. Frigi cartofii pai și îi amesteci cu restul de ulei, sare, boiaua rămasă, îi pui într-o tavă pe hârtie de copt şi o pui 10 minute  la cuptor. Îi laşi până sunt bine pătrunşi. Tai varza fideluţe, castraveţii îi faci cubuleţe, iar gogoşarii feliuţe. Iei câte o lipie şi o umpli cu ingredientele pregătite, pui ketchup, maioneză şi rulezi totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.