Primăria Braşov va organiza, pentru preşcolari şi elevi, vizite la ferme pomicole/legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la laboratoare de profil, la zilele recoltei, expoziţii, târguri, la fermele de producere a laptelui şi la unităţi de procesare, la staţiuni de cercetare şi de creştere a bovinelor, în acest sens fiind contractată Cooperativa agricolă Bio Carpathia, care va primi, pentru serviciile sale, aproape 400.000 de lei de la bugetul local, relatează Agerpres.

Conform unei informări transmisă, luni, de Primăria Braşov, la sfârşitul săptămânii trecute, au fost semnate contractele de implementare a măsurilor educative care însoţesc distribuţia fructelor, laptelui şi produselor lactate pentru elevii din învăţământul primar şi gimnazial de stat şi particular, precum şi pentru preşcolarii din grădiniţe, în cadrul programului naţional „Cornul şi laptele”.

„Municipiul Braşov continuă pionieratul în programul ‘Cornul şi laptele’. Acum, că ne-am asigurat că în şcolile braşovene se livrează produse eco, care provin de la fermierii locali şi producătorii din zonă, ne dorim ca elevii braşoveni să aibă ocazia să vadă cu ochii lor cum se produc aceste lactate care se distribuie în şcoli, precum şi cum se cultivă fructele pe care le primesc. Tocmai pentru că Braşovul este un oraş mare şi deoarece din ce în ce mai puţini copii au bunici la ţară pe care să-i poată vizita, ne dorim ca aceştia să aibă ocazia de a vedea cu ochii lor ce înseamnă o fermă, ce înseamnă o livadă, ce înseamnă viaţa la ţară. Pe lângă vizitele la ferme, se vor putea organiza concursuri tematice în şcoli, în cadrul cărora copiii să înveţe ce înseamnă alimentaţie sănătoasă, care sunt principiile unei vieţi sănătoase”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Vizitele vor fi organizate de către Cooperativă agricolă Bio Carpathia şi vor consta în organizarea unor excursii la două ferme vegetale, unde se cultivă legume în câmp şi în solarii. Copiii vor asista la prezentarea fermei, a grădinilor de legume, a solarelor, dar şi prezentarea produselor finite rezultate în urma utilizării materiei prim, precum şi a procesului parcurs de un produs de la sol până la derivatele care se pot obţine din materia primă, iar la final cei mici vor putea să deguste aceste produse.

Aceeaşi cooperativă agricolă va organiza şi vizitele la cele două ferme zootehnice, una de bovine şi una de ovine.

Pentru asigurarea acestor servicii, Primăria va plăti pentru organizarea de vizite pentru cei 22.251 de preşcolari şi elevi suma de 374.039,31 lei fără TVA.

Programul se derulează în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.