Un studiu realizat de Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor in colaborare cu Universitatea Transilvania (Facultatea de Alimentatie si Turism) din Brasov arata ca in componenta preparatelor pe care le vom lista mai jos, se gasesc pana la 14 aditivi alimentari.

“De aceasta data, ANPCPPS România a verificat etichetele sortimentelor de mezeluri ce se comercializeaza pe piata româneasca. Au fost studiate etichetele a 61 de mezeluri si s-au constatat urmatoarele: peste 50% din sortimentele de mezel care se gasesc pe piata româneasca contin minim 6 E-uri. Mai mult, trei dintre produsele a caror eticheta a fost studiata, contin 10 E-uri, iar unul dintre produse, chiar 14 E-uri! Nu a exista produs studiat, care sa nu contina niciun E”, a precizat reprezentantii organizatiei pentru evz.ro.

Produsele au fost luate aleatoriu din supermarketuri si hypermarketuri din Romania.

Cele mai nocive au peste 9 aditivi :

Salam de sunca Taranesc (BIHARIA) – 14 E-uri
Salam Pikant (Cris Tim) – 10 E-uri
Salam de porc (Cris Tim) – 10 E-uri
Salam Italian (Cris Tim) – 10 E-uri
Salami Duo – salam in cascaval, salam nature (Zimbo) – 9 E-uri
Salam de casa Extra (Aldis) – 9 E-uri
Salam de vara (Cris Tim) – 9 E-uri
Salam CARO Sandwich (Caroli) – 9 E-uri
Salam de sunca taranesc (Aldis) – 9 E-uri
Cine are un singur aditiv :

Salam picant (Dulano) – 1 E
Salam Bagheta (Dulano) – 1 E
Asadar, aveti mare grija ce cumparati.Eticheta nu este informativa pentru ca in raport cu produsul, nu coincid deloc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *