Cu toate că exita pre multe date despre o cercetare care ar sprijini utilizarea de acupunctura pentru psoriazis, ar putea fi totusi de ajutor si merita incercat !

Daca te numeri intre cei peste 100.000 de romani cu psoriazis, știi cât de imprevizibil și stresant poate fi. Psoriazisul este o boala cronica autoimuna care cauzeaza puseuri de solzi inconsistente, pustule, sau pete rosii care se dezvolta pe pielea unei persoane. Tratamente traditionale includ medicamente pe care le puteti freca pe zonele afectate, medicamente pe care se iau pe cale orala, preparate injectabile, sau terapia cu lumina – dar acestea nu întotdeauna aduc rezultate.

Psoriazisul este dificil de tratat și afectează fiecare individ în mod diferit, atât de mulți oameni cauta terapii alternative sau complementare pentru a tine aceasta bola sub control. Cele mai multe dintre acestea nu au fost dovedite stiintific, dar unii pacienți au avut rezultate bune folosind suplimente, plante medicinale, diete speciale, sau acupunctura.

„Obținerea unui episod acut de psoriazis sub control poate fi dificil”, spune Rebecca Tung, MD, un dermatolog de la Loyola University Medical Center din Chicago, care trateaza psoriazis. „Nu este neobișnuit sa luati medicamentele pe incercate pana ajugeti la unu care functioneaza. – Sunt multe cazuri in care un medicament a fost bun iar dupa o perioada nu a mai functionat”

Acupunctura ca medicina alternativa pentru psoriazis

Dovezi stiintifice cu privire la eficacitatea acupuncturii ca tratament pentru psoriazis este destul de mica. Un studiu de la UCLA a constatat că a reușit să respingă rachete de semnalizare complet la jumătate din oamenii care au incercat-o si sa imbunatatit semnificativ simptomele la 25 la suta dintre pacienti.

„Problema este că o practică medicală chineză veche de 3000 de ani si nu se încadrează bine în modelul occidental de studiu clinic”. Studiile controlate – care folosesc în general „sham” acupunctura (plasarea acului aleator) sub forma așa-numitele placebo – sunt dificil de realizat și oarecum controversat, deoarece unii experți cred că fondurile limitate sunt cheltuiți mai bine în altă parte.

Cu toate acestea, mulți pacienți spun că merită o șansă. Internetul este plin pe forum-uri si site-uri cu comentarii de la oameni care pretind că l-au incercat si au vazut imbunatatiri semnificative – sau, în unele cazuri, a disparut complect boala. Și chiar unii medici și specialiști spun că poate ajuta. „Stim ca psoriazisul este cauzata de o boală autoimună, dar, de asemenea, noi știm că este declanșată de stres”, spune dr Tung. „Acupunctura poate lucra destul de bine pentru a reduce stresul. Am văzut ca funcționează bine pentru multe boli cronice, și aș avea nici o obiecție să-l încerc împreună cu alte tratamente pentru psoriazis „.

Care sunt motivele sa incerc acupunctura ?

„Nu tratam multi pacienti special pentru psoriazis,” Starkey recunoaste „, dar psoriazisul afecteaza intregul corp, iar medicina chineză este un tratament pentru intregul corp, deci nu există nici un motiv, sa nu ajute , cat de putin .Am vorbit personal cu un acupuncturist din Brasov si mi-a spus ca el a avut 2 cazuri pana acuma si ambele fost vindecate partial , aproximativ 20% . El mi-a spus ca avantajele acupuncturii in brasov la el sunt foarte mare incepand cu pretul si pana la garantile pe care le ofera.

Iată câteva motive pentru care trebuie sa incerci :

„Psoriazisul este o boală autoimună, iar acupunctura este demonstrata ca ajuta la o serie de alte boli autoimune, incluzând artrita si scleroza multipla”, spune Starkey.

Acupunctura este un tratament de medicina alternativa foarte sigur. „Raportul risc / castig este în favoarea ta”, spune Starkey.

Acupunctura nu este de natură să interfereze cu oricare dintre tratamentele existente pentru psoriazis. Spre deosebire de anumite remedii din plante sau suplimente alimentare, nu exista nici un risc de interacțiune cu medicamente, astfel încât „acupunctura poate fi utilizat împreună cu alte tratamente, ca parte a unui plan de tratament, care include reducerea stresului”, spune Tung.

Concluzie

Când vine vorba de un obicei vechi de 3000 de ani cum ar fi acupunctura, va trebui să va folositi de instinct pentru a decide dacă este potrivit pentru tine. Mai multe cercetari sunt necesare pentru a confirma beneficiile sale, dar studiile controlate sunt greu de gasit, asa ca va trebui sa se bazeze pe marturiile altor pacienti sau opinia unui expert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *